Q workshop: public speaking
Q workshop: public speaking

Q workshop: public speaking

In  2013, am initiat primul modul de dezvoltare personala si profesionala pentru echipa Q – Public Speaking Workshops, prin care ne-am propus imbunatatirea tehnicilor de prezentare. Am organizat astfel un training intern de Public Speaking cu desfasurare in trei module.

Primul modul, incheiat anul trecut, s-a axat pe doua directii – Tips&Tricks in Public Speaking si o prezentare non tehnica, cu o tema la alegere, realizata de participanti. Subiectele au fost diverse:

  • Programare sociala – Cristina Constantin
  • We are not alone – Bogdan Cicoiu
  • Generatia Y – Iulia Apetri
  • Despre Iad – Radu Ionita
  • Pilotul Automat – Cristina Vartej

Al doilea modul este in desfasurare si presupune sustinerea unor expuneri tehnice cu teme la alegere. Primele prezentari s-au indreptat catre:

  • Estimation – Radu Ionita
  • User Experience (UX) – Bogdan Ciocoiu

Activitatile primelor doua module au fost inregistrate si participantii au primit feedback punctual din partea colegilor ai a Mariei (HR Manager). Rezultatul s-a concretizat in mai multa siguranta, incredere si lejeritate in sustinerea temelor. Cei care au asistat la primul modul al workshopului s-au bucurat de prezenta invitatului special, Gabriel Rauta – actor pe scena teatrului Nottara.

Actorul a prezentat sectiunea de Tips&Tricks si a exersat cu echipa Q tehnici de comunicare non-verbala, tehnici de auto-control si tehnici de prezentare.

Ioan Iacob, managing partner QUALITANCE, s-a implicat in aceasta actiune si a sustinut impreuna cu Maria Popescu – HR Manager Q o introducere in Public Speaking despre ceea ce inseamna o prezentare de succes. Despre rezultatele programului de Public Speaking si feedback-ul participantilor rezervam un articol viitor.