Cum sa supravietuiesti primei saptamani in QUALITANCE
Cum sa supravietuiesti primei saptamani in QUALITANCE

Cum sa supravietuiesti primei saptamani in QUALITANCE

Cum sa supravietuiesti primei saptamani in QUALITANCE SAU Cum distrugi mitul primei saptamani de munca (valabil pentru orice companie)

Sa facem lucrurile ca la carte: inca nu ma pot numi dinozaur in QUALITANCE, ceea ce ma ajuta sa redau posteritatii o imagine reala asupra locului in care muncesc deja cu drag si spor… De-a lungul carierei mele am lucrat si part-time si full-time, si in Brasov, si in Bucuresti, si in Recrutare, si in alte departamente mai mult sau mai putin conexe recrutarii. In toate joburile mele, indiferent de natura, locatie sau specificul lor, am avut parte de ACEA prima saptamana. Ceea ce mi s-a parut fascinant a fost sa vad cum “Credintele populare” ma faceau sa-mi fie teama de schimbare si de ce avea sa insemne de fapt PRIMA SAPTAMANA DE LUCRU.

In orice companie. Pana nu demult am avut mare grija la prima impresie pe care aveam sa o las unui posibil anagajator, la modul de prezentare in cadrul unui interviu (de la CV la explicatii cu exemple) sau celebra strangere de mana. Acum nu ma intelegeti gresit, sunt foarte importante toate cele de mai sus! Ceea ce incerc sa spun este faptul ca a fi relaxat, sociabil si comunicativ in cadrul unui interviu intrece orice fel de pregatire! Dupa cateva experiente, am ajuns sa fac parte din echipa QUALITANCE: joi medicina muncii, vineri semnat contract, luni: la munca! Cred cu tarie ca urmatoarele lucruri m-au ajutat sa parcurg cu bine prima mea saptamana aici si nu numai:

  • Am inceput sa lucrez imediat. Nu am avut nici timp sa ma gandesc prea mult la colegii lasati in urma, procese sau proceduri, clienti samd. Am lasat trecutul in urma si am avut grija ca noii mei colegi sa ma perceapa asa cum imi doresc eu: entuziasta, energica, amabila, interesata de soarta tuturor, punctuala. Am avut noroc sa gasesc aici o echipa la vel de vesela ca mine, deschisa la nou, adaptabila si mereu in schimbare datorita proceselor rapide de recrutare.
  • Punctualitate: Cred ca stim cu totii la ce ma refer cand spun punctualitate: asigura-te ca prinzi in timp util metroul, tramvaiul sau toate intersectiile cu lumina verde la semafor :). Suntem seriosi, angajati in proiecte importante unde organizarea timpului este vitala!
  • De ce, Unde, Ce, Cand, Cine, Cum. In orice companie se pot imbunatati procesele sau procedurile. Inainte de a sugera noi modalitati prin care sa eficientizezi procesele de lucru, trebuie sa ai in vedere ca exista rationamente pentru care lucrurile se desfasoara in acel fel. Ia in calcul intrebarile de mai sus si vei fi ok! La Q am invatat ca regula este regula, dar orice schimbare bine argumentata si cu aprobarile de rigoare (nu foarte multe la numar) poate fi numita DONE cat ai spune…DACI. Sistemul DACI este fabulous!
  • Dress code. In primele saptamani ar trebui sa faci parte din categoria celor mai bine / frumos imbracate persoane. Sugestia mea cea mai calduroasa este sa lasi deoparte tinutele disco , tricourile mulate sau camasile decoltate si pantalonii scurti cel putin pana cand expira perioada de proba. Din experienta mea, dress code-urile diferitelor companii reies chiar din tinutele celor din top. Fiti atenti si incercati sa nu suparati pe nimeni, mai ales fara sa stiti! Se aplica regula bunului simt in toate echipele Q.
  • Schimbarea efectiva are loc de-a lungul timpului, si nu in prima saptamana. Ai in vedere faptul ca persoanele sociabile, comunicative si vesele sunt mereu in tendinta! Fii de incredere, punctual, optimist, entuziast, ambitios si un adevarat profesionist , iar lucrurile se vor aseza de la sine. Oricum, echipa Qualitance are pregatit un buddy pentru oricare nou angajat, astfel incat schimbarea sa fie cat mai usoara si cat mai putin stresanta. Lui i se vor adresa intrebari din cele mai diverse: sky is the limit!

Si da, mai cred ca Atitudinea face toata diferenta!, ca atunci cand iti doresti ceva suficient de tare, vei reusi daca iti rezervi resursele si timpul necesar.

Revenind la Mitul primei saptamani, aceea horror, cu multe lucruri imposibil de tinut minte, cu multi colegi straini si care pare ca nu se va sfarsi este asa doar pentru ca asa vrei tu sa fie/ stii tu ca va fi. Am incercat sa desfiintez mitul, si pentru prima oara, chiar mi-a reusit ☺ Am venit relaxata la munca, mi-am ajutat memoria notand lucrurile ASAP, Urgent, IMP(ortant) si majoritatea abrevierilor nemaiintalnite pana acum. Prima saptamana am fost in recunoastere.

  • Luni: Cunosc noii colegi. Imi urc poza preferata cu girafa pe background-ul desktop-ului.
  • Marti: Cunosc noile sistemele. Hurray, sunt rezonabile!
  • Miercuri: E-mails, E-mails all day.
  • Joi: Sourcing, Screening – finally! Holy land for me.
  • Vineri: Noi proiecte de inceput!

In a doua saptamana am facut ochii cat cepele, am participat si la intalnirea ALL HANDS (Ina, iti mai spun o data: ce frumos a fost!!), iar in a treia saptamana am muncit pe bune. Ce va urma? I’ll keep you posted.

“You never work for someone else. Someone else might sign your check, but you are the one who fills in the amount.”

Zig Ziglar